Plzeň získala do brány Slováka Kozáčika

28.06.2012 Celý región

Plzeň 28. júna (TASR) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik bude v novej sezóne obliekať dres českého klubu Viktoria Plzeň, s ktorým vo štvrtok podpísal trojročnú zmluvu.

"Matúš Kozáčik je perspektívny brankár, ktorý vo svojom veku nazbieral veľa skúseností v ťažkých zápasoch. Pri aktuálnom zdravotnom stave Romana Pavlíka sme hľadali gólmana, ktorý by s Petrom Bolekom vytvoril dvojicu pre duely Európskej ligy a domácej Gambrinus ligy. Medzi nimi dvoma sa rozhodne o poste jednotky pre nadchádzajúcu sezónu," citoval klubový web slová generálneho manažéra Plzne Adolfa Šádeka.

Kozáčik si angažmán v Plzni pochvaľuje: "Záujem Plzne ma potešil, ide o ambiciózne mužstvo s moderným herným prejavom. Láka ma možnosť zahrať si v európskom pohári a tiež šanca zaútočiť na český titul," povedal Kozáčik, ktorý už v Čechách pôsobil v kluboch pražských "S" Sparte a Slavii. V roku 2010 prestúpil do Anorthosisu Famagusta, na konte má päť štartov za slovenskú dvadsaťjednotku a jeden za A-tím reprezentácie.
 

Vyberte región